Lekker actief in de omgeving van Molecaten Park Hoogduin

Fantastische buitensport mogelijkheden

Fiets van dorpje naar dorpje, wandel door de natuur en duinen of stoerder; ga blokarten of golfsurfen! Er is voor iedereen wel een activiteit in de buurt.

Fietsen

Leuk is de ‘boerderijenroute’ waarbij je onderweg stopt bij boerderijen en wordt rondgeleid door de boer of boerin. Spring op je fiets en ontdek al het moois in de omgeving of fiets een culinaire route van Foodregio WZVL!

In de receptie zijn fietsroute en -knooppuntkaarten te koop. Lees meer over het Fietsnetwerk Zeeland (FIKS). Kies voor een buitendijkse fietstocht met uitzicht over het water of een windluwe route dicht achter de dijk! Daarnaast voeren de routes natuurlijk ook langs de dorpen en steden in Zeeland.

Mooie routes zijn o.a.:

De Zwinroute is 31 kilometer lang en brengt je langs het unieke natuurgebied het Zwin in West-Zeeuws-Vlaanderen. Het Zwin was ooit een zeearm. Die verzandde en er ontstond een gebied van kreken, geulen en schorren. Ga bij knooppunt 29 de dijk op richting knooppunt 45 en je wordt beloond met een weids uitzicht over het natuurgebied. Je kijkt hier je ogen uit! Deze fietsroute brengt je ook langs De Verdronken Zwarte Polder en Cadzand-Bad.
  De Panoramaroute, 39 kilometer lang, volgt het kustfietspad. Je geniet van prachtige uitzichten over de Westerschelde en de Noordzee. Ook fiets je langs het bekende natuurgebied het Zwin en door pittoreske dorpen als Breskens en Retranchement. Kortom, deze fietsroute is een echte aanrader!

Wandelen

Grenzeloos wandelen kun je met het uitgebreide wandelnetwerk. Stel zelf je route samen door het prachtige landschap; vergeet tussendoor niet ook van de Bourgondische kant van Zeeuws-Vlaanderen te genieten. Kortom… trek je wandelschoenen aan en ontdek al dit moois! In de receptie zijn wandelroute en -knooppuntkaarten te koop.

De mooiste routes dichtbij zijn:

Avontuurlijk

  • Moio Beach Adventure Sports in Cadzand: voor de leukste activiteiten op het strand, in de branding, de duinen of op zee. Van zeer sportief tot recreatief en van oud tot jong.
  • Catamaran- Zeilschool De Zeemeeuw in Cadzand: voor cursussen of huren.
  • Knokke Boat in Knokke (België) en Cadzand: Wavekarting! Wavekarting is een unieke outdoor watersport activiteit aan de Belgische/Zeeuws-Vlaamse kust. Je zit zelf aan het stuur van een motorboot en vaart over de golven van de Noordzee. Door de opbouw van de Wavekart zit je superveilig op het water.
  • Buitengewoon Actief in Groede: leuke activiteiten zoals steppen, mountainbiken en kanoën.
  • Shortgolf in Cadzand-Bad: een shortgolfbaan voor zowel de beginnende, recreatieve als gevorderde golfer. Uitdagende holes met afstanden tussen de 30 en 90 meter. Geen GVB nodig, dus ook iemand zonder golfervaring kan hier prima terecht!