U bent hier:  Home t Hout Vaste staanplaats Tips & extra informatie

Tips & extra informatie

per 10 september 2018
Er heerste dit jaar wederom een heel plezierige sfeer op het park. En wat een bijzonder warme zomerperiode hebben wij gehad. Erg fijn om ieder jaar de saamhorigheid van onze gasten te mogen ervaren. Memorabele momenten waren de kinderspooktocht en de Musicals. Fantastisch om de kinderen zo blij te zien! De komende tijd kunt u genieten van de herfst die kleurrijk zijn intrede zal gaan doen. 

Tip: houd deze website en onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.


Openingstijden receptie winterperiode
In de periode 1 oktober 2018 t/m 28 maart 2019 is de receptie geopend op zaterdag en zondag van 13.00 - 16.00 uur*. Op vrijdag 29 maart 2019 heten we u weer van harte welkom! Natuurlijk zijn wij in de sluitingsperiode telefonisch of per e-mail te bereiken.
*m.u.v. de feestdagen 25, 26 en 31 december en 1 januari.

Vrijwilligers bedankt!
Zonder vrijwilligers zouden vele activiteiten niet zo succesvol zijn geweest. Ook dit jaar stond er in de vakantieperiodes een team van vrijwilligers klaar om te helpen bij de organisatie van activiteiten. Wij willen u bedanken voor uw hulp en enthousiasme! We hopen volgend jaar weer te kunnen rekenen op vrijwilligers die helpen bij één of meer activiteiten. Wilt u meehelpen, dan vernemen wij dit graag!

Echt even doen
In de periode van 1 november t/m 28 maart dienen fietsen, partytenten, tuinmeubilair, trampolines en andere losse voorwerpen in uw stacaravan, uw schuurtje of bij u thuis te worden opgeborgen. Dit om misbruik te voorkomen en eventuele snoeiwerkzaamheden zorgvuldig uit te kunnen voeren. Treffen wij na 15 november een niet opgeruimde plaats aan dan nemen wij contact met u op. U krijgt dan van ons een (korte) termijn om de plaats alsnog op te ruimen.

Maatregelen AVG
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG zorgt onder meer voor een versterking en uitbreiding van de privacyrechten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt te voldoen aan de privacyrechten van onze gasten en bezoekers.

 • Op visite bij Molecaten!
  Molecaten verwerkt dagelijks gegevens over personen en respecteert dan ook de privacy van u als gast of bezoeker. De gegevens die wij verwerken zullen altijd strikt vertrouwelijk worden behandeld.
  Om de privacy van onze gasten te respecteren kunnen wij (staanplaats)gegevens van onze gasten niet bekendmaken wanneer een bezoeker daarom vraagt.

  Het is verstandig vooraf uw staanplaats door te geven aan uw bezoek of af te spreken elkaar telefonisch te bereiken bij aankomst. Onze receptionistes zijn altijd bereid een plattegrond mee te geven aan uw bezoek!

 • Het verstrekken van sleutels
  Voor wat betreft het verstrekken van sleutels van eigendommen van de gast, bijvoorbeeld een kampeermiddel, heeft dit tot gevolg dat we deze service helaas niet meer kunnen aanbieden. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk uw sleutel(s) af te halen bij de receptie. Om uw verzoek zo goed en veilig mogelijk af te kunnen handelen, dient de gast met een vaste staanplaats zich te legitimeren bij het ophalen van de sleutel(s).
  Sleutels die niet zijn opgehaald zullen na 1 januari 2019 worden vernietigd.

  Als alternatief kunt u een sleutelkluisje bij het kampeermiddel plaatsen. Een sleutelkluisje beschikt over een persoonlijke code zodat, wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent, u een derde toegang kunt geven tot uw kampeermiddel/stacaravan.

Kampeerreglement
Graag vragen wij uw aandacht voor ons aangepaste kampeerreglement. Leest u het nog eens door? Het kampeerreglement vindt u op onze voorwaarden pagina >

Logé tarief
Het logé tarief per nacht bedraagt € 5,00 per persoon. Uw logé dient zich te allen tijde te melden in de receptie. Wordt er gebruik gemaakt van gebruikersvergoeding dan dient de eigenaar van de jaarplaats dit te regelen via de receptie. U als eigenaar bent en blijft verantwoordelijk voor het aanmelden van uw logees.

Goed om te weten:
Bij grote drukte geen toegang tot zwembad voor uw bezoek

Is het zomers warm en zijn er veel gasten op het park, dan kan het voorkomen dat we tijdelijk geen bezoekers toelaten in Flippies Pretpaleis en Plonstuin. Informeer daarnaar voordat uw bezoek komt.

Bezoekers van harte welkom, maar voorkom overlast
Auto's van bezoekers worden niet toegelaten op het park. Zijn er grote spullen die afgeleverd moeten worden, dan kunt u dat met uw eigen auto regelen op de bezoekersparkeerplaats voor de entree van het park. Of u parkeert uw eigen auto op de bezoekersparkeerplaats zodat uw gast met de auto het park op kan. Zo voorkomen we overlast van geparkeerde auto’s en frustraties bij uw medegasten.

Vervangingskosten toegangskaart Flippies Pretpaleis
Bij verlies of beschadiging van een toegangskaart voor Flippies Pretpaleis / Flippies Plonstuin betaalt u € 7,50 vervangingskosten.

Geef uw e-mailadres aan ons door
Uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer zijn voor ons belangrijk om snel en gemakkelijk met u te communiceren; denk ook aan noodgevallen! Heeft u of hebben uw familieleden een ander telefoonnummer of een ander e-mailadres, dan horen wij het graag. Stap bij uw volgende bezoek aan ’t Hout even binnen in de receptie en geef ons uw mobiele nummer en e-mailadres. Uw mobiele nummer en e-mailadres mailen naar thout@molecaten.nl mag natuurlijk ook. Hartelijk dank alvast.
 
Rij voorzichtig!
Wij vragen bestuurders van motorvoertuigen hun snelheid op het park aan te passen aan de omstandigheden. Rij dus voorzichtig in het belang van uzelf en uw medegasten waaronder de op het park spelende jonge kinderen. Spreek zo nodig een ander (vriendelijk) aan op zijn/haar snelheid. Een verkeersveilige omgeving maken wij samen!

Inrichting staanplaats
Bij de receptie is informatie verkrijgbaar over de inrichting van uw staanplaats, bestrating, beplanting en berging. Wilt u wijzigingen aanbrengen? Dit schriftelijk aanvragen en nadat wij u toestemming hebben gegeven kunt u aan de slag.

Noodgevallen
Bel bij noodgevallen altijd direct 112 en vergeet niet ook de receptie in te lichten. Na sluitingstijd belt u ons noodnummer. Vermeld duidelijk de locatie op het park of, indien bekend, het veld en nummer van de plaats, aan de alarmcentralisten en aan ons. Zo kunnen we de hulpdiensten goed opvangen en alles zo snel mogelijk laten verlopen. Dit in ieders belang!
Telefoonnummer receptie: 0516 - 541 287
Noodnummer: 06 - 4681 7349


Indien er een storing in de elektrische installatie, water of rioolleiding is opgetreden, kunt u dit melden. Meldingen die na 22.00 uur worden ingediend, worden na 09.00 uur daaropvolgend in behandeling genomen.

Snoeien
Heeft u snoeiwensen? Laat het ons vóór 1 oktober weten op de receptie. Vervolgens zullen we bekijken of uw snoeiverzoeken ingewilligd kunnen worden. Na onze schriftelijke toestemming mag u snoeien. Het snoeiwerk moet uiterlijk op 1 december gereed zijn.

Groen afval
Groen afval (en dan bedoelen we niet snoeiafval, takken, struiken, coniferen enz.) hoort in de groene container. Wij zijn genoodzaakt verwijderingskosten in rekening te brengen indien wij toch constateren dat groen afval elders wordt gedeponeerd.
 
Alle winterklaar tips op een rij
 • Houd uw staanplaats in de winter netjes en berg alle losse voorwerpen op.
 • Het beste kunt u bij het winterklaar maken van uw kampeermiddel alle goederen van waarde meenemen naar huis. Laat gordijnen open, zodat duidelijk is dat er niets te halen valt. Geef inbrekers geen kans!
 • Voorkom bevroren leidingen! Het aftappen/isoleren van een kraan of leiding is even werk, maar dan weet u ook zeker dat u volgend voorjaar uw voorzieningen weer in prima staat aantreft.
 • Om veiligheidsredenen (i.v.m. gevaar voor hulpverleners zoals brandweer) is het in de winter niet toegestaan gasflessen op te slaan in uw kampeermiddel.


Tips voor uw veiligheid
Wij vragen uw aandacht voor de veiligheid in uw kampeermiddel en op de staanplaats:

 • Gas: gebruikt u gas, laat u dan regelmatig uw apparaten, zoals de geiser, schoonmaken. Vervang de gasslang tenminste elke twee jaar of eerder bij gebreken.
 • Water: denk volgend jaar weer aan het laten doorlopen van alle leidingen in uw huisje, chalet of stacaravan. Dit om legionella in uw waterleidingen te voorkomen.
 • Elektra: vergeet niet uw aardlekschakelaar af en toe te controleren.
 • Brandblusser: in elk kampeermiddel is een goedgekeurd brandblustoestel van tenminste 2 kg verplicht. Denkt u er aan om dat toestel ook jaarlijks te laten keuren?
 • Goed idee: net als bij u thuis een rook- en/of koolmonoxidemelder installeren in uw kampeermiddel. Controleer regelmatig of de batterij het nog doet, zeker na een lange periode van afwezigheid.
 • Verzekering: is uw huisje, chalet of stacaravan wel (voldoende) verzekerd? Schade aan uw eigen huisje of stacaravan is al erg genoeg maar mochten hierdoor ook uw buren schade oplopen, dan bent u daarvoor ook aansprakelijk. Kijkt u ook eens op www.stazekerenveilig.nl. Met deze verzekering bent u ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld vandalisme, brand, hagel of andere onverwachte invloeden als u even niet bij uw stacaravan, chalet of huisje bent.
 • Tip: laat uw elektrische apparaten, gasinstallatie en gasverbruikstoestellen in uw kampeermiddel iedere drie jaar keuren.

Verkoop stacaravan
Wenst u te verkopen; laat het ons weten. Molecaten biedt u namelijk de mogelijkheid uw te koop staande stacaravan/chalet op de website te plaatsen. Tevens is informatie over de verkoopprocedure te verkrijgen op de receptie.