Lekker actief in de omgeving van Molecaten Park Flevostrand

Veel watersport maar ontdek ook de Veluwe

Natuurlijk watersporten, maar ontdek te voet of per fiets ook de natuurlijke verschillen tussen polderland Flevoland en bos- en heidegebied Veluwe.

Fietsen

Keus uit kilometers aan knooppuntenroutes over dijken en door bossen. Bijzonder leuk en mooi is het rondje Veluwemeer, langs de bollenvelden in het voorjaar of geniet van ieder jaargetijde tijdens een tocht over de Veluwe.

Mooie routes:


Ook mooi en leuk met kinderen: Natuurpark Lelystad. Kilometers lange fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein, waardoor een wandeling of fietstocht een ontdekkingstocht door de natuur is. In het bezoekerscentrum kun je fietsen huren, zodat je het volledige park kunt bezoeken.

Wandelen

  • Tegenover ons park ligt het Harderbos; een oerbos in wording! Je kunt hier prachtig wandelen of voor de hardlopers onder ons, volg de trailrunroute langs oernatuur met Schotse hooglanders, beverburchten en over de Hoge Dwarsvaart.
  • Verken in Flevoland de prachtige natuur van de Oostvaardersplassen, het grootste moerasgebied van Nederland.
  • Wandel door natuurpark Lelystad met Przewalskipaarden, wilde zwijnen, ooievaars, Pater Davidsherten en visotters vormen slechts een greep uit voorkomende dieren in dit natuurpark.

Meer mooie routes:

Avontuurlijk

  • Zeilschool De Randmeren in de jachthaven van ons park: kanoën, zeilen, surfen. Het is heerlijk op het water!
  • Waterskischool De Harder op slechts 1,5 km van ons park: het Veluwemeer is perfect voor waterskiën, wakeboarden, suppen nog veel meer.
  • Klimbos in Harderwijk: voor een spectaculair klimavontuur! Naast een oneindig lang klimparcours waar je zelf je route bepaalt is er ook een Rollercoaster Zipline! De zipline gaat dwars door het bos en door de hoge snelheid en de bochten lijkt het net of je in een echte rollercoaster zit.
  • Klimbos Fun Forest in Almere: klim door het langste zipline park van Nederland. Iedere route begint en eindigt met een tokkelbaan, zweef door de bossen en over het water. Er zijn 5 verschillende routes om uit te kiezen, bepaal zelf hiermee zelf de hoogte van de route.
  • Klimbos Veluwe in Apeldoorn: een unieke en enerverende beleving voor jong en oud (vanaf 7 jaar). Er zijn 9 routes en ca. 120 verschillende overgangen, die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad.