Evenementenkalender in de omgeving van Molecaten Park De Koerberg

Bekijk alle evenementen in de omgeving

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf op de Veluwe? Bekijk alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.​

mei 2024

1 januari t/m 2 juni

Expositie Monnickendam op de Veluwe, Nunspeet

Op 25 februari 2024 is het honderdvijftig jaar geleden dat kunstenaar Martin Monnickendam (1874-1943) werd geboren. Monnickendam woonde in Amsterdam, maar hij bracht een aantal vakanties door op de Veluwe. Vanuit zijn vakantiehuis in Stroe trok hij over de hei, door de bossen en langs dorpjes en legde er het landleven en de natuur vast. Daarvan zijn zeker honderd pasteltekeningen en een aantal schilderijen bewaard gebleven. Monnickendam heeft in Nunspeet de Dorpsstraat vastgelegd. Het werk van de Veluwe zal een centrale plaats krijgen in de tentoonstelling. Daarnaast wordt een selectie gepresenteerd van zijn mooiste portretten en figuurstukken, stillevens, landschappen, stadsgezichten in binnen– en buitenland en van de schilderijen die Monnickendam in het theater maakte.

Lees meer >
25 mei

Kunstfestival, Hattem

Hattem staat deze dag in het teken van kunst. Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van livemuziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Lees meer >
31 mei en 1 juni

Oranjefeest 2024, Veessen

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is het weer tijd voor het Oranjefeest. Het programma zit boordevol leuke activiteiten voor jong en oud. Zeskamp, spelletjes voor de kinderen, bingo, de bonte avond en als hoogtepunt de oergezellige feestavonden!

Lees meer >