Cultuur proeven in de omgeving van Molecaten Park Noordduinen

Breng een bezoek aan de bekende grote steden

Zin in een bezoekje aan een van de grote steden van Nederland? Leiden, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Amsterdam zijn per auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel bereikbaar vanaf Molecaten Park Noordduinen. Naast urenlang winkelplezier, bieden deze steden ook verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Musea & bezienswaardigheden

 • Keukenhof in Lisse: het mooiste lentepark ter wereld!
 • Katwijks Museum in Katwijk aan Zee: een schitterende collectie van schilders die ooit in Katwijk zijn geweest. Hier is de historie nog altijd voelbaar.
 • Museum Panorama Mesdag in Den Haag: een cilindervormig panoramaschilderij van ongeveer 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het schilderij, dat een van de oudste nog bestaande panorama's in de wereld is, is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen.
 • Escher in Het Paleis in Den Haag: de wereldberoemde Nederlandse graficus M.C. Escher boeit jong en oud met zijn fantasievolle werelden, waarin verwondering en illusie de hoofdrol spelen. In Escher in Het Paleis zijn altijd de bekendste werken te bewonderen.
 • Rijksmuseum de Gevangenpoort in Den Haag: ontdek het spannende verhaal van misdaad en straf in voorbije tijden in de middeleeuwse gevangenis en gerechtsgebouw.
 • Museum Royal Delft in Delft: Ontdek de wereld van koninklijk Delfts Blauw aardewerk.
 • Naturalis Biodiversity Center in Leiden: het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. Hier zetten wetenschappers zich dagelijks in voor het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit.
 • Museum Volkenkunde in Leiden: een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Singel in Leiden.
 • Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: archeologisch museum over de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.
 • Teylers Museum in Haarlem: ontdek wonderen van kunst en wetenschap in het eerste en oudste museum van Nederland. De historische bibliotheek maakt absoluut indruk met de vele eeuwenoude boeken.

Dorpen & steden

 • Delft: kom bijvoorbeeld van alles te weten over het leven van onze vader des vaderlands of ga op bezoek bij een 19-eeuwse kunstenaar.
 • Leiden: met haar prachtige grachten en oud-Hollandse hofjes is Leiden zonder twijfel de moeite waard. Volg de Leidse Loper en laat je leiden langs de mooiste plekjes van de stad. De geboortestad van Rembrandt heeft een rijke geschiedenis die je zeker zal bevallen. Natuurlijk kun je in Leiden ook terecht voor een dagje shoppen en herbergt de stad een aantal van Nederlands bekendste musea.
 • Den Haag: de politieke hoofdstad van ons land is in vele opzichten geschikt voor een dagje uit. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Binnenhof, het Vredespaleis of Madurodam. Zeker deze laatste is een aanrader wanneer je op pad gaat met je kinderen. Het strand van Scheveningen leent zich goed voor een dagje zonnen of een wandeling over de boulevard. ’s Avonds kun je hier tevens een filmpje pakken in de bioscoop of een gokje wagen in het casino.
 • Rotterdam: dé havenstad van Nederland onderscheidt zich door de indrukwekkende architectuur, met als bekendste voorbeeld de Erasmusbrug. Rotterdam is een stad met vele mogelijkheden voor een dagje uit. Een rondvaart door Europa’s grootste havengebied, een kijkje nemen in de Euromast of een dagje Diergaarde Blijdorp zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden.
 • Haarlem: een stad die alles heeft. Aan de ene kant de verscholen straatjes uit vervlogen tijden en hippe concept stores. Aan de andere kant de middeleeuwse kerk en terrasjes aan het water. In Haarlem barst het ook van de musea en galeries. Ga terug naar de Gouden Eeuw of omring je met hedendaagse kunst. Het bekende Teylers Museum is zelfs het oudste museum van Nederland.
 • Amsterdam: Uiteraard mag onze hoofdstad niet ontbreken in het rijtje bezienswaardige steden. Hier vind je onder andere het wereldberoemde Madame Tussauds, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en Het Anne Frank Huis. Winkelen doe je in de levendige Kalverstraat en vergeet vooral niet even door De Negen Straatjes te slenteren.